Cardona Roca E,
Marchan Carvajal I. (2015) “Master Chef Junior,
un context rellevant per a aprendre sobre el regne vegetal a 1r d'ESO". Revista Ciències (30): 2-6.
Diversos
estudis apunten que molts alumnes perceben les
ciències com quelcom irrellevant a la seva vida. Treballar en context ajuda,
precisament, a que els estudiants aprenguin que el coneixement científic és
present en el seu dia a dia.
En aquest article es mostra una proposta
didàctica per estudiar el regne vegetal a 1r d’ESO utilitzant com a context el
concurs “Master Chef Junior”. Així, es
proposa als als alumnes que investiguin quins vegetals tenen interès culinari i, a
partir d’aquí, que facin plats
utilitzant únicament ingredients
vegetals. Aquest objectiu és el punt de partida per motivar als estudiants
a treballar els diversos aspectes relacionats amb el regne vegetal: estructura microscòpica i macroscòpica, fisiologia ,
classificació, etc.
La
unitat didàctica es duu a terme en 10 sessions repartides entre el laboratori i
l’aula, tot i que també podria complementar-se amb alguna sortida fora del
centre relacionada amb aquesta temàtica.
És
important tenir clar quines són les idees clau que cal prioritzar ja
que, a l’augmentar el temps
d’intervenció, cal reduir els
continguts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada